Scarlett Johansson

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 22.11.1984

Doğum Yeri: New York, ABD

Scarlett Johansson, 1984 yılında New York City'de doğdu. Babası, Karsten Johansson Danimarkalı bir mimar, dedesi Ejner Johansson ise senaryo yazarı ve yönetmendi. Annesi Melanie Sloan ise Polonyalı Aşkenaz bir yapımcıdır. Kardeşi Vanessa Johansson da bir aktristir.Diğer erkek kardeşinin ismi Adrian'dır. Ve ondan üç dakika sonra doğan Hunter Johansson isminde bir ikiz kardeşi vardır.

27 Eylül 2008 tarihinde ülkemizde yayınlanan 'Two Guys and a Girl' dizisindeki Berg ve Blade II'de rol alan Ryan Reynolds ile Kanada'da aile arasında düzenlenen bir törenle evlendi.Ancak Ryan Reynolds'un Blake ile beraber olmasından sonra ayrıldılar

Sinema Kariyeri

Film kariyerine 1994 yılı yapımı North filmi ile başladı. O yıllarda Home Alone 3 , Little Girl, Manny & Lo , If Lucy Fell gibi birçok filmde rol aldı.1998 yılında Robert Redford ve Kristin Scott Thomas ile birlikte kamera karşısına geçtiği The Horse Whisperer filmi, ve 2001 yılı yapımı Ghost World filmi
ile birlikte tanındı.

2003 yılında Lost in Translation ve İnci Küpeli Kız filmlerinde yer aldı.Lost in Translation ile Venedik Film Festivalinde En İyi Aktris ödülü aldı.Aynı yıl bu iki film ile iki ayrı Altın Küre adaylığı kazandı.Aynı şekilde En İyi Aktris dalında iki ayrı adaylığı olduğu BAFTA'yı Lost in Translation ile birlikte aldı.

Haziran 2004'de Akademi Ödülleri'ni dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'ne katılmak için davet aldı.O yıl The Perfect Score, In Good Company ve A Love Song for Bobby Long filmlerinde rol aldı. A Love Song for Bobby Long filmi ile bir kez daha Altın
Küre'ye aday gösterildi.

2005 yılında Ewan McGregor ile birlikte bir Michael Bay filmi olan The Island filminde rol aldı.Aynı sene Woody Allen'ın yönettiği Match Point filminde yer aldı ve bu filmdeki rolü ile Altın Küre'ye En İyi Yardımcı Aktris dalında aday gösterildi.Ayrıca Hollywood'un genç yetenekleri arasında gösterilmektedir.

Tiyatro Kariyeri

Scarlett Johansson'un tiyatro sahnesine ilk çıkışı henüz küçük yaştayken Sophistry oyununda oldu.
2009 yılında, Arthur Miller tarafından yazılıp Gregory Mosher tarafından yönetilen ve Liev Schreiber ile başrolü paylaştığı A View from the Bridge oyununda Catherine Carbone rolünü oynadı.Johansson bu rolüyle 2010 En İyi 'Seçme' Kadın Oyuncu dalında Tony Ödülü'nü kazandı.

Filmografisi

2010'lar

  • Iron Man 2, 2010
2000'ler
  • Ghost World, 2001
  • An American Rhapsody, 2001
  • The Man Who Wasn't There, 2001
  • Eight Legged Freaks, 2002
  • Lost in Translation, 2003
  • İnci Küpeli Kız, 2003
  • The Perfect Score, 2004
  • The SpongeBob SquarePants Movie, 2004
  • A Love Song for Bobby Long, 2004
  • In Good Company, 2004
  • The Island, 2005
  • Match Point, 2005
  • A Good Woman, 2006
  • Scoop, 2006
  • The Black Dahlia, 2006
  • The Prestige, 2006
  • The Other Boleyn Girl, 2007
  • The Other Boleyn Girl, 2007
  • The Spirit, 2008
  • Vicky Cristina Barcelona, 2008
  • He's Just Not That Into You, 2009
1990'lar
  • North, 1994
  • Just Cause, 1995
  • If Lucy Fell, 1996
  • Manny & Lo, 1996
  • Home Alone 3, 1997
  • The Horse Whisperer, 1998
  • My Brother the Pig, 1999

Görev Aldığı Yapımlar

Scarlett Johansson Fotoğrafları

Scarlett Johansson İle İlgili Haberler