Clive Owen

Clive Owen

Clive Owen
Oyuncu

Doğum Tarihi: 03.10.1964

Doğum Yeri: Convertry, İngiltere

Owen İngiltere'nin Convertry şehrinde 5 erkek çocuğun 4. sü olarak doğdu. 3 yaşına geldiğinde babası evi terketti. Owen annesi ve diğer 4 kardeşi ile birlikte büyüdü. Romeo ve Juliet’te birlikte rol aldığı ve Juliet rolünü canlandıran Sarah-Jane Fenton’la 1995 yılında evlendi.
Owen 2005 yılında Closer filmi ile Akademi Ödülleri en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü 'ne aday gösterilmiş ancak aynı filmle BAFTA ve Altın Küreödüllerine uzanmıştır.

Filmografi 

1980'ler
  • Vroom 1988
  • Precious Bane 1989
1990'lar
  • Chancer 1990
  • Lorna Doone 1990
  • Close My Eyes 1991
  • Class of '61 1993
  • Century 1993
  • The Magician 1993
  • The Return of the Native 1994
  • Doomsday Gun 1994
  • An Evening with Gary Lineker 1994
  • Nobody's Children 1994
  • The Turnaround 1994
  • Bad Boy Blues 1995
  • Privateer 2: The Darkening 1996
  • The Rich Man's Wife 1996
  • Sharman 1996
  • Croupier 1997
  • Bent 1997
  • The Echo 1998
  • Split Second 1999
  • Second Sight 1999
2000'ler
  • Greenfingers 2000
  • Second Sight: Kingdom of the Blind 2000
  • Second Sight: Parasomnia 2000
  • Second Sight: Hide and Seek 2000
  • The Hire 2001
  • Gosford Park 2001
  • Walk On By 2001
  • The Bourne Identity 2002
  • Beyond Borders 2003
  • I'll Sleep When I'm Dead 2003
  • Closer 2004
  • King Arthur 2004
  • Derailed 2005
  • Sin City 2005
  • Children of Men 2006
  • Inside Man 2006
  • The Pink Panther 2006
  • Elizabeth: The Golden Age 2007
  • Shoot 'Em Up 2007
  • The International 2009
  • Duplicity 2009
  • The Boys Are Back 2009
  • Inside Man 2 2010


Görev Aldığı Yapımlar

Clive Owen Fotoğrafları

Clive Owen İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları